Elektrische auto’s: hier moet je op letten met vergelijken voor de beste keuze

Jerrel

Wanneer je van plan bent om in een elektrische auto te gaan rijden, dan is het van belang dat je natuurlijk gaat vergelijken welke elektrische auto je daadwerkelijk wil hebben. Er zijn verschillende punten waar je op moet letten als je auto’s met elkaar wil gaan vergelijken. Op die manier weet je zeker dat je de beste auto voor je bedrijf kiest en kun je zonder problemen duurzaam gaan rijden. Hieronder wordt er precies beschreven waar je op moet letten bij het vergelijken van elektrische auto’s.

1. Kopen of leasen?

Om te beginnen is het verstandig om een keuze te maken tussen de auto kopen, of om de auto te leasen. Als je bijvoorbeeld een eigen bedrijf hebt, dan is het ideaal om een elektrische auto te leasen. Op die manier kun je namelijk gebruikmaken van diverse fiscale voordelen. Voordelen zoals dat het btw-aftrekbaar is, dat je te maken hebt met rente en je bent niet in één klap heel veel geld kwijt aan een elektrische auto. Een elektrische auto lease is dus ideaal om te gebruiken. Verder kun je natuurlijk je auto ook kopen, maar dan heb je wel weer andere zaken waar je je mee bezig moet houden.

2. Actieradius van de auto

Met een elektrische auto schaf je natuurlijk een auto aan die rijdt op elektriciteit. Dit is heel logisch, maar het is goed om dit mee te nemen in het vergelijken van de auto. Zo kan het zijn dat je vaak veel kilometers moet maken met de auto en dat je dus graag een grote actieradius moet hebben. Een actieradius is de afstand die de auto kan maken met een volle accu. Mocht het dus voor jou van belang zijn om een grote afstand te kunnen afleggen met een volle accu, dan is het goed om te kijken naar elektrische auto’s met een grote actieradius.

3. Het opladen van de auto

Een elektrische auto moet aan de lader als de accu bijna leeg is. Zo is het prettig om een laadpaal bij huis te hebben, maar het kan ook maar zo gebeuren dat je onderweg even aan de oplader moet met de auto. Daarom is het goed als je een nieuwe elektrische auto wil hebben, dat je let op de snelheid van het laden. Als je namelijk heel lang moet wachten elke keer als je wil gaan laden, dan is dat natuurlijk een nadeel. Kijk dus snel welke auto past bij jouw wensen en ga op pad in je nieuwe elektrische auto.